
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

احترام به مشارکت مردم
بایزید مردوخی
اقتصاددان
طی روزهای اخیر شاهد مشارکت بی سابقه مردم در امر انتخابات بودیم که روزگذشته و در موعد برگزاری انتخابات این مشارکت به اوج خود رسید. دراین روز مردم حضور گسترده و بیسابقهای برای شرکت در انتخابات داشتند تا از میان دو کاندیدای اصلی یکی را انتخاب کنند. این حضور نشان میدهد که مردم ایران از پیر و جوان و زن و مرد به سرنوشت خود چه در بخش سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی علاقه مندند؛ مهمترین موضوعی که باید دراین بخش به آن توجه شود، ضرورت احترام گذاشتن به این مشارکت عظیم است که باید تمام سیاستگذاران و برنامه ریزان فارغ از اینکه چه کسی پیروز میدان رقابت خواهد بود، در تصمیم گیریهای خود به این مشارکت احترام بگذارند.
درواقع دولت آینده باید بیش از پیش به خواستههای اقتصادی مردم توجه کند. ثبات در اقتصاد و بازارها یکی از خواستههای بحق مردم است که در تمام دنیا مد نظر مردم است. بنابراین دولت آینده باید این ثبات را در متغیرهایی که در زندگی و معیشت مردم تأثیر بیشتری دارد، دنبال کند.
رأی به یک جریان فکری اثرگذار
محمد حسین ادیب
استاد دانشگاه
روز گذشته در حسینیه ارشاد بلندترین صف برای انتخابات را دیدم که در مقایسه با رخدادهای جهانی نیز قابل توجه است. تا هفتههای پیش شاید حضور چند میلیونی مردم در صحنه انتخابات قابل پیشبینی نبود اما در چندروز اخیر و در پی گفتههایی که کاندیداها با مردم داشتند مشخص شد که این انتخابات با استقبال مردمی مواجه خواهد شد، چرا که آنها میخواستند فردی را انتخاب کنند که شایسته باشد و بتواند برنامههای خود را اجرایی کند. در این انتخابات شاهد حضور دو طیف از مردم برای رأی دادن به یک نفر بودیم. گروه ناراضیهای اقتصادی و دیگری آرای سلبی بود. کاندیداها موفق شدند بر دو گروه اثر بگذارند و آنها را پای صندوق رأی بکشانند. لذا یکی از نکات مهمی که دولت دوازدهم باید به آن توجه کند مطالبات مردم است و اینکه بداند تک تک افرادی که در صحنه انتخابات حضور پیدا کردند و به فرد اصلح رأی دادند خواستههایی دارند که باید به آن توجه شود. دولت دوازدهم قطعاً به گونهای حرکت خواهد کرد که موفقیتهای زیادی را کسب کند. بدین جهت امیدوارم کسانی که روز گذشته رأی ندادند یا به فرد دیگری رأی دادند 4 سال دیگر جریان فکری که 29 اردیبهشت از سوی احاد مردم انتخاب شد را ادامه دهند.
توجه به پیامهای غیرسیاسی انتخابات
فتحالله تاری
استاد دانشگاه
صفهای طولانی که روز گذشته برای رأی دادن به کاندیداها برپا شد حرفهای متعددی برای گفتن داشت. آنها با هدف انتخاب فرد شایسته در این صفها انتظار کشیدند.لذا دولت دوازدهم باید برای برآورده کردن خواستههای مردم تلاش کند و تمام مطالبات آنها را جدی بگیرد.مطالبات مردم بیشتر اقتصادی است.بدین جهت گرههای اقتصادی باید باز شود تا وضعیت اقتصادی آحاد جامعه به سمت بهبود حرکت کند.کسانی که در قوهها مشغول به فعالیت هستند جریان انتخابات را فقط به لحاظ سیاسی برداشت نکنند چرا که مردم با توجه به برنامههایی که از سوی کاندیداها عنوان شد رأی دادند.ما از دولت دوازدهم میخواهیم که برای ریشه کردن برخی از مشکلات که عمده آن بیکاری است راه کشورهایی را پیش بگیرد که موفق شدند.نرخ بیکاری ما هم باید مانند کشورهای پیشرفته شود.ایران پتانسیلهای زیادی دارد لذا ایجاد اشتغال با همت تمام بخشها کار خیلی سختی نیست.مردم طی سالهای مختلف دیدند که اقتصاد کشور درچه شرایطی قرار گرفته بود و چه شرایطی را داشت ادامه میداد از اینرو قطعاً بهترین تصمیم را اتخاذ کردند.با آرای مردم و حداکثر مشارکتی که صورت گرفت به طور قطع ایران میتواند به سربلندی در حوزه اقتصادی برسد.
پیگیری مطالبات مردم در چهار سال آینده
امرالله امینی
استاد دانشگاه
استقبال مردم از انتخابات نشان میدهد که دولت دوازدهم باید مسئولیتپذیرتر باشد. این انتخابات بین دو تفکر متفاوت بود. لذا هر طرز تفکری که پیروز شود باید با جدیت برنامههای خود را اجرایی کند و بداند که مردم برای آینده بهتر پای صندوقهای رأی حاضر شدند. دولت جدید باید روندی را پی بگیرد که قول آن را به مردم داده است.این استقبال مسئولیت دولت دوازدهم را بیشتر کرده است.مردم به دنبال کاهش نرخ بیکاری، از بین رفتن رکود، رونق تولید و رفاه بیشتر هستند.بدین جهت این مهم شاید تا چندی پیش قابل حصول نبود اما با مردمی که روز گذشته در صحنه انتخابات حاضر شدند میتوان بر تمام چالشهای فائق شد.مردمی که حامی دولت خود هستند و در مسیرهای سخت همواره کمک کردند.اکنون کشور آماده تغییر است.تغییراتی که بر مبنای سطح توقعات مردم باشد.یکی از ویژگیهای دولت دوازدهم این است که مردم آگاهانه رأی دادند و میدانند چه دیدگاه و نظری میتواند برای 4 سال آینده اثرگذار باشد.در این مقطع که سطح توقعات مردم افزایش یافته است دولت منتخب باید با سرعت بیشتری حرکت کند تا مردم به آینده خوشبینتر شوند.از این پس تصمیمهای دولت با حساسیت بیشتری از سوی مردم پیگیری میشود چرا که اکثر مردم در این انتخابات به فرد اصلح آری گفتند.
اعتماد سرمایهگذاران خارجی به ایران
علی قنبری
استاد دانشگاه
دیروز برای ایرانیان سرنوشت ساز بود چرا که باید نشان میدادند که برای ادامه زندگی و معیشت خود دنبال چه دیدگاهی هستند.افراد در صفهای طولانی که شکل گرفت از کاندیدای اصلح خود صحبت میکردند و این امر نشان میداد که مردم ارزش تصمیم گیران خود را میدانند و حاضر به اعتماد هستند.وقتی چنین مردمی در یک کشور وجود دارند دولت با اتکا به آنها میتواند بزرگترین تصمیمها را بگیرد و اجرایی کند.این موضوع در جامعه بینالملل هم تأثیر خود را نشان میدهد.وقتی کشورهای مختلف ببینند رئیس جمهوری یک کشور با بالاترین آرا انتخاب شده است آنها هم اعتماد میکنند و در پای میز مذاکره از موضع بالاتر صحبت نمیکنند و این موضوع در بحث سرمایهگذاری خارجی بیشتر نمود دارد.سرمایهگذاران خارجی اطمینان پیدا میکنند که ایران دارای ثبات اقتصادی و سیاسی است از اینرو یا قراردادهای خود را زودتر عملیاتی میکنند یا اینکه برای عقد قرارداد مذاکرات خود را شروع میکنند.لذا حضور باشکوه مردم در انتخابات پیامهای بسیار روشن و سازندهای دارد.دولت منتخب باید بداند که مردم با اعتماد به دولتمردان خود خواهان تغییر بیشتر هستند و برای تحقق مطالبات خود پای صندوقهای رأی حاضر شدند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اقتصادی/ مردم ایران دیروز حماسه دیگری را تکرار کردند. آنها با حضور درپای صندوقهای رأی از نخستین دقایق آغاز رأیگیری نشان دادند که عزم جزمی برای تعیین سرنوشت خود دارند. بیست و نهم اردیبهشت ماه در تمام شهرها و روستاها خیل عظیم مردمی پای صندوقهای رأی آمدند که به فردای بهتر امید دارند و برهمین اساس تمام خواستههای خود را در قالب برگه رأی به صندوقها سپردند. حال باید منتظر روزهای درخشان تری برای ایران بود چراکه چنین حضور بیسابقهای به طور قطع در زندگی تک تک ایرانیها تأثیرگذار خواهد بود. چراکه نمیتوان سیاست را از اقتصاد جداکرد و هر عملی در عرصه سیاسی عکس العملی در عرصه اقتصاد به همراه خواهد داشت. درواقع مشارکت بالای مردم پشتوانه برنامههای منسجمی است که در اقتصاد اجرایی خواهد شد. به باور اقتصاددانان این حضور میلیونی آثار مثبتی در تمام بخشهای اقتصادی برجای خواهد گذاشت که ایرانیها از امروز و بتدریج شاهد آن خواهند بود.درهمین باره صاحبنظران و کارشناسان اقتصادی در گفتوگو با «ایران» دامنه آثار اقتصادی مشارکت بینظیر مردم در انتخابات بیست و نهم اردیبهشت ماه جاری را تحلیل و بررسی کردهاند.
تأثیر مشارکت مردم از نگاه دولتمردان
روزگذشته همراه با میلیونها مرد و زنی که برای حضور در انتخابات آمده بودند، دولتمردان نیز آرای خود را به صندوق ریختند. آنها نیز همچون سایر کارشناسان اقتصادی این حضور گسترده را سرمنشأ آثار مثبتی در عرصههای اقتصادی دانستند.
صندوق رأی
محل پایان دشمنیهاست
بیژن نامدار زنگنه
وزیر نفت
صندوق رأی محل پایان مخاصمات است و برای توسعه کشور باید رفاقتها آغاز شود.
انتخابات نشانه اقتدار ملت ایران است و پیام سربلندی، آزادی و قدرتمندی ما به جهانیان است که ان شاءالله با حضور حداکثری این سربلندی را به ارمغان بیاوریم.جمهوری اسلامی ایران عمیقترین مردمسالاری را در منطقه تجربه میکند و این دستاورد بزرگ امام، رهبری و ملت بزرگ ایران است.امروز برای ملت ایران روز بزرگی است، زیرا نه تنها رئیس جمهوری را انتخاب میکند بلکه مرحله دیگری از توسعه سیاسی خود را رقم میزند.ما در انتخابات نشان دادیم که یک مرحله بالاتری از توسعه سیاسی را بهدست میآوریم.
رأی ما سرنوشت نسل های بعد را هم تعیین میکند
علی طیب نیا
وزیرامور اقتصادی و دارایی
هر رأی که ما میدهیم نه تنها سرنوشت امروز، بلکه سرنوشت نسلهای بعد ما را هم تحت تأثیر قرار میدهد. حضور در انتخابات نه تنها یک حق شهروندی بلکه یک مسئولیت ملی برای هر شهروند ایرانی است. هر رأی که ما میدهیم نه تنها سرنوشت امروز ما بلکه سرنوشت نسلهای بعد را هم تحت تأثیر قرار میدهد.
مشارکت مردم بسیار قابل توجه است
عباس آخوندی
وزیر راه و شهرسازی
میزان مشارکت مردم در انتخابات بسیار قابل توجه است. من همواره گفتهام که این انتخابات ویژگی بسیار بسیار پیچیدهای دارد و ما انتخابی بین خوب و خوبتر نمیکنیم، بلکه بین راه و بیراهه و گمراهی و آگاهی است. انتخاب آگاهانه مردم بسیارمهم است و نقش مهمی در آینده کشور
خواهد داشت.
مردم رسالت تاریخی خود را ایفا کردند
ولیالله سیف
رئیس کل بانک مرکزی
مردم ایران با حضور در پای صندوقهای رأی، رسالت تاریخی خود را ایفا کردند. مردم ایران با هدف تعیین سرنوشت کشور برای چهار سال آینده با شور و اشتیاق در پای صندوقهای رأی حاضر شدهاند.حضور پرشور مردم به افزایش اقتدار ملی در منظر جهانیان کمک میکند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمدنصر اصفهانی
استاد دانشگاه
دیروز مردم ایران مشارکت بینظیری در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری به نمایش گذاشتند که این مشارکت بالا علاوه بر سیاست آثار مستقیمی بر سایر بخشها مانند اقتصاد دارد. اقتصاد، سیاست، فرهنگ و... مانند ظروفی هستند که به یکدیگر پیوستهاند و تغییر و تحول در هر یک از آنها باعث تغییر در سایر بخشها میشود؛ زمانی که مردم حرکت باشکوهی برای به دست گرفتن سرنوشت خود در عرصه اقتصاد انجام میدهند به طور قطع دامنه آن تا مرزهای اقتصاد نیز پیش میرود و باعث بهبود چشم اندازهای اقتصاد ایران خواهند شد.
رأی مردم نشان از مشارکت در اقتصاد
آلبرت بغزیان
کارشناس اقتصادی
مردم ایران روز گذشته به صورت خودجوش و بهصورت بسیار گسترده در صحنه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری حضور پیدا کردند. حضوری که میتواند مبنای فعالیت یک دولت باشد.درصد آرا نشان میدهد که مردم تا چقدر موافق با کاندیدای خود هستند.وقتی میزان مشارکت به شکلی که روز گذشته رقم خورد بالا باشد در حقیقت نشان میدهد که آن دسته از رأی دهندگان به رئیس جمهوری منتخب خود چه دیدگاهی دارند و این امر یعنی همراه بودن با تصمیماتی که وی میخواهد طی 4 سال اتخاذ کند.وقتی درصد بالای از مردم رئیس جمهورشان همانی باشد که رأی دادند در تمام شرایط در کنار او قرار میگیرند و تصمیمهای او را میپذیرند اما اگر عکس این مهم باشد همان مردم میتوانند چوب لای چرخ رئیس جمهوری جدید بگذارند، چرا که احساس نارضایتی دارند. اما در این مقطع رئیس جمهوری منتخب با آرای بالا سکاندار قوه مجریه میشود. لذا این امر کمک میکند تا مردم کمترین احساس نارضایتی را داشته باشند و سعی کنند در تمام موارد با دولت دوازدهم مشارکت کنند. وقتی چنین فضایی شکل میگیرد یعنی مردم به فعالیتهای اقتصادی که دولت میخواهد در ماه و سالهای آینده انجام دهد ضمن مشارکت، حمایت هم میکنند و این برای آنکه یک دولت موفق شود بسیار باارزش است. حال وقتی تعداد زیادی از مردم رئیس جمهوری دولت دوازدهم را از آن خود میداند میتوان اطمینان یافت که اقتصاد ایران وارد مرحله تازهای میشود، مرحلهای که میتوان از آن بهعنوان توسعه و رونق نام برد.
کاهش ریسک سرمایهگذاری
علی مزیکی
استاد دانشگاه
حضور گسترده مردم پای صندوقهای رأی نشان دهنده امیدی است که نسبت به آینده کشور وجود دارد. حال همین امید به افزایش سرمایه گذاریها چه داخلی و چه خارجی میانجامد.زمانی که سرمایهگذاران شاهد ثبات بلندمدت در کشور باشند ضمن اینکه انگیزه آنها برای سرمایهگذاری افزایش مییابد به سرمایه گذاریهای بلندمدتتر فکر میکنند. این درحالی است که بخشی از سرمایه گذاریها در کشور به صورت کوتاه مدت به کار گرفته میشود و اگر این سرمایه گذاریها بلندمدتتر شود آثار به مراتب مثبت تری خواهد داشت. سرمایهگذاران خارجی نیز با مشاهده شرایط کشور و امید و نشاطی که درمیان مردم وجود دارد و همچنین دولت قدرتمندی که به پشتوانه آرای بالا سرکارآمده است انگیزه بیشتری برای حضور در ایران پیدا میکنند. درواقع میتوان گفت که مشارکت گسترده مردم پای صندوقهای رأی به کاهش ریسک سرمایهگذاری در ایران منجر میشود که تأثیر زیادی در زندگی آنها و همچنین آینده اقتصاد ملی خواهد داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مهدی کرباسیان
کارشناس اقتصادی
یکی از باشکوهترین روزهای جمهوری اسلامی ایران روز گذشته رقم خورد.روزی که پیغامهای متعددی برای دولتمردان و حتی جهانیان داشت.مردم فردی را انتخاب میکنند که میتواند از پس مسئولیتهای سپرده شده به آن بر آید. درکارزار انتخابات صحبتهای زیادی مطرح شد و مردم از طریق گفتوگوها و مناظرهها با طرز تفکر کاندیداها آشنا شدند لذا با دیدن واقعیتها برای رأی دادن حاضر شدند.هر رأی ارزش بالایی دارد که دولت دوازدهم نباید آن را نادیده بگیرد.بدین جهت در 4 سال فعالیتی که دولت پیش رو دارد باید برنامههای عنوان شده رنگ و بوی اجرایی به خود بگیرد.به گونهای که نتیجه آن را مردم در زندگی و معیشت خود ببینند.مردم به صحبتهایی اعتماد کردند که واقعی است و قابلیت اجرا دارد.از اینرو وظیفه دولت دوازدهم از دولت یازدهم بسیار سنگینتر است زیرا در این دوره مشارکت مردم بسیار بالاتر بود.وقتی مشارکت مردم افزایش پیدا میکند در حقیقت میخواهند به کاندیدای خود بگویند که ما حامی برنامههای عنوان شده هستیم.از اینرو امیدوارم که دولت دوازدهم موفقتر عمل کند و اقتصادی را برای کشور رقم بزند که همه رأی دهندگان از اینکه 29 اردیبهشت ساعتها در صف طولانی ماندند احساس رضایت داشته باشند.
نمود رأی مردم در تالار شیشهای
حمید میرمعینی
کارشناس بازار سرمایه
روزگذشته شاهد مشارکت بینظیر مردم پای صندوقهای رأی بودیم. مشارکتی که به طور حتم در تمام بخشهای کشور تأثیرگذار خواهد بود. زنجیره توسعه دارای حلقهای است که سیاست، فرهنگ، اجتماع و اقتصاد آن را تشکیل میدهد و برای دستیابی به یک توسعه پایدار باید تمام این حلقهها وجود داشته باشد. بنابراین حضور گسترده مردم در انتخابات بهعنوان یک حلقه مهم نقش بسیار مهمی در تحقق توسعه پایدار و شاخصهای اقتصادی خواهد داشت. درصورتی که انتخاب اصلح صورت گیرد به طور قطع تکمیل زیرساختهایی که به رونق اقتصاد میانجامد با سرعت بیشتری صورت میگیرد.
با مشارکتی که روز جمعه شاهد آن بودیم به طور قطع بازارهای مختلف از جمله بازار سرمایه رویکرد مثبت تری از خود نشان خواهد داد و فعالان این بازار ازاین مشارکت استقبال خواهند کرد. دراین صورت نبود اطمینانی که طی روزهای تبلیغات انتخابات درمیان فعالان بازار وجود داشت از بین رفته و ریسک بازار نیز به حداقل میرسد.
همواره فضای عمومی جامعه یکی از عوامل تأثیرگذار در بازارها بخصوص بورس است و همین شور و نشاطی که در میان تمام اقشار جامعه وجود دارد علامتهای مثبتی به بازار ارسال میکند. بدین ترتیب قابل پیشبینی است که در هفته آینده شاهد بورسی پررونقتر و با روند صعودی باشیم، البته برای اینکه بازار سرمایه به نقش و جایگاه واقعی خود در اقتصاد دست یابد باید نگاه ویژهای به آن داشته باشیم و از آن حمایت کنیم. روزگذشته شاهد مشارکت بینظیر مردم پای صندوقهای رأی بودیم. مشارکتی که به طور حتم در تمام بخشهای کشور تأثیرگذار خواهد بود. زنجیره توسعه دارای حلقهای است که سیاست، فرهنگ، اجتماع و اقتصاد آن را تشکیل میدهد و برای دستیابی به یک توسعه پایدار باید تمام این حلقهها وجود داشته باشد. بنابراین حضور گسترده مردم در انتخابات بهعنوان یک حلقه مهم نقش بسیار مهمی در تحقق توسعه پایدار و شاخصهای اقتصادی خواهد داشت. درصورتی که انتخاب اصلح صورت گیرد به طور قطع تکمیل زیرساختهایی که به رونق اقتصاد میانجامد با سرعت بیشتری صورت میگیرد.
با مشارکتی که روز جمعه شاهد آن بودیم به طور قطع بازارهای مختلف از جمله بازار سرمایه رویکرد مثبت تری از خود نشان خواهد داد و فعالان این بازار ازاین مشارکت استقبال خواهند کرد. دراین صورت نبود اطمینانی که طی روزهای تبلیغات انتخابات درمیان فعالان بازار وجود داشت از بین رفته و ریسک بازار نیز به حداقل میرسد.
همواره فضای عمومی جامعه یکی از عوامل تأثیرگذار در بازارها بخصوص بورس است و همین شور و نشاطی که در میان تمام اقشار جامعه وجود دارد علامتهای مثبتی به بازار ارسال میکند. بدین ترتیب قابل پیشبینی است که در هفته آینده شاهد بورسی پررونقتر و با روند صعودی باشیم، البته برای اینکه بازار سرمایه به نقش و جایگاه واقعی خود در اقتصاد دست یابد باید نگاه ویژهای به آن داشته باشیم و از آن حمایت کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
-
پژواک آرای مردم در اقتصاد و بازار
-
آثار مستقیم انتخابات بر اقتصاد
-
وظیفه سنگینتر دولت دوازدهم
